Val av bröstimplantat för bröstförstoring

Runda bröstimlantat texturerad yta

Bröstimplantaten avgör formen
på brösten efter operation

Ett bröstimplantat är en mjuk protes av silikon som man placerar i bröstet för att öka storleken och förändra formen.  Skillnaderna mellan olika bröstimplantat består i storlek, innehåll, form och yta.

Vilket bröstimplantat som används beror på patientens kropp och önskemål. Vissa vill ha ett naturligt och diskret resultat medan andra vill ha en aggressiv “silikonlook”.  Vissa har en kropp och hud som “tål” stora implantat, andra har det inte.

Standardstorleken på bröstimplantat är 300-500 ml

Den vanligaste storleken på bröstimplantat är 300-500 ml. Är du väldigt nätt i kroppen får du en tydlig volymökning med 300 ml medan om du har lite mer kroppsvolym kan välja ett implantat uppåt 500 ml utan att detta ger en onaturligt stor volym.

Big breasts – big problems
– Ordspråk bland amerikanska kirurger

Den som vill ha riktigt stora implantat skall vara medveten om att risken för komplikationer ökar i takt med storleken.

Den som väljer mellan två olika normalstorlekar av implantat ex. 300 ml och 350 ml bör välja det större alternativet eftersom man snabbt vänjer sig vid  sin nya storlek.

90% av alla implantat som används i Sverige är “silikonimplantat”

Alla bröstimplantat har ett hölje av silikon. Innehållet kan sedan bestå av saltvatten eller en silikon som är mer eller mindre trögflytande (kohesiv). Implantat med flytande silikon används inte längre.

Implantat innehållande silikongel, s.k. silikonimplantat kallas även för Geléhallonimplantat. 90% av alla implantat som säljs i Sverige är av denna typ.

Bröstimplantat med saltvatten s.k. saltvattensimplantat används fortfarande i vissa fall men blir allt mer ovanliga.

Runda implantat fungerar för de flesta

Bröstimplantat kommer i två olika former – runda och droppformade, eller anatomiska som de droppformade implantaten även kallas.

Den som saknar eller har mycket små bröst bör överväga ett droppformat bröstimplantat eftersom de i dessa fall ger de mest naturliga resultaten.

Droppformade/anatomiska bröstimplantat togs fram som bröstproteser för ersättning av bröst som opererats bort p.g.a. ex. cancer

Personer som har ett visst mått av egen bröstvävnad får generellt sätt bra resultat med runda bröstimplantat som dessutom är billigare än de droppformade.
[decisiontree id=”350″]

NÄSTA: Placering av bröstimplantaten

Copyright © 2014 | Sitemap